Mi, diákok lennénk a jövő hősei?

-Igen!- így felel erre a kérdésre a Planet Budapest modern, interaktív kiállítása a Heroes of the Future (vagyis a jövő hősei) és az a gyerek is, aki részt vett ezen a programon. 

Sokan gondolkoztunk már bizonyára azon, hogy hogyan fog kinézni a bolygónk, lesz-e tiszta vizünk és milyen lesz az élet a jövőben. Az élményprogram választ talál erre és a jövőbe repít minket, egy izgalmas és kalandos szabadulószoba folyamán tapasztalhatjuk meg a következő generáció viszontagságokkal teli mindennapjait. Ha a feladatokra megoldást találunk és segítünk a két jövőkutatónak, a Föld megmenekül. A kiállítás a környezettudatosság fontossága mellet a közösségi média veszélyére is felhívja a figyelmet. A program során kiderül, hogy egy jó ötletnek is lehet rossz vége és az is, hogyha nem gondolunk a következményekre egy buta trend is világkatasztrófává nőheti ki magát. Képzeletbeli utazásunk folyamán segít minket a kutatókon kívül a hacker, az influenszer és a főnök is, akiket profi színészek alakítanak, lenyűgöző díszletekkel és ruhákban. A 75 perces előadás egyedülálló élményt nyújt a tanároknak és diákoknak egyaránt és amellett, hogy rengeteget lehet tanulni belőle szórakoztató is. A sok munka kifizetődött, amit a program szervezői a rendezvénybe fektettek, hiszen egy nagyon színvonalas és a mai korosztályhoz tökéletesen illő kiállítást hoztak létre. 

A Hungexpo továbbá helyt ad egy olyan eseménynek is, ahol a környezetbarát cégek munkájáról hallhatunk érdekes beszámolókat. Itt tudtuk meg, hogy létezik olyan tányér, ami ehető és, hogy a növények hőszigetelő hatással bírnak, illetve azt is, hogyan lehet szobabiciklivel telefont tölteni. 

Annak ellenére, hogy ezek kicsi vállalkozások, nagyon fontos, hogy támogassuk őket, hiszen mi rendelkezünk a pénzükkel, mi döntjük el, környezettudatosan vásárolunk-e, és az ilyen kis döntésekkel közösen nagy változást tudunk elérni.

Írta: Papp Viola