Prohászkakar

Interjút készítettünk a Prohászka zenekar két tagjával, hogy jobban megismerjük az együttest.

Zentai Gergő: Jó napot kívánok! Az első kérdésem az, hogy miért érdemes jelentkezni a zenekarba?

Fodor András: Szerintem, azért érdemes jelentkezni, mert van egy nagyon jó közösség, jópofa emberekkel. Változatos darabokat játszunk és önmagában a közös zenélésben is van egy hatalmas plusz élmény.

Csathó Anna: Azért érdemes jelentkezni, mert sok embert megismerhetsz. Másrészt  ha az osztályban nem találod meg a helyed, akkor a zenekarban biztos meg fogod.

Z.G.: Honnan jött a zenekar ötlete?

F.A.: és Cs.A.: Juhász Ambrus, egykori Prohászkás diákunk egy műkedvelő zenész. Ő és Csathó Anna kezdett el szervezkedni 2018-ban. Személyesen keresték fel a leendő tagokat, Fodor tanár urat és Pitter tanár urat, hogy tartsanak rendszeresen próbákat. Az első koncert 2019-ben volt.

G.Z.: Milyen hangszerekre van még szükség?

Cs.A.: Elsősorban hegedűre és dobra. Ambrusnak volt dobja, de mióta ő elment, nincs dobosa a zenekarnak. Aztán klarinét , fuvola és más fúvós is jöhet.

Z.G.: Mit gondol, miért nem kap sok figyelmet a zenekar?

F.A.: Úgy gondolom, hogy kap figyelmet, de ebben a tanévben csak pénteken 0. órában próbálunk, és ezt kevés ember tudja beépíteni a mindennapjaiba. Ráadásul, a hangszertanulóknak vannak szolfézsórái, zeneiskolai próbái, és zeneiskolai órái is. Tehát inkább a létszámmal van baj.
Z.G.: Nagyon köszönöm az interjút! További sok sikert kívánok a Prohászka zenekarnak!