Könyvbemutató interjú

Az idei, őszi Irodalmi Szalonba is sok diák, és tanár verssel novellával, vagy esetleg hangszerükkel érkeztek, hogy ízelítőt adjanak saját stílusukból, kedvenceikből, és hogy megörvendeztessenek minket előadásukkal.

A következőkben: Interjút készítettünk az 5.A osztály két írónőjével, Soós Tímeával, és Szilágyi-Montz Virággal, akik a közös könyvüket mutatták be az Irodalmi Szalonban.

Rab László.: Honnan jött az ötlet, mikor találtátok ki, hogy ti most akkor írni fogtok egy könyvet?

Soós Tímea: Igazából ez a Virág ötlete volt, még tavaly decemberben, hogy ő írni akar egy könyvet, tulajdonképpen rólunk, és aztán ezt sikerült is megvalósítania.

Szilágyi-Montz Virág: Ez úgy kezdődött, hogy otthon elkezdtem írni, és aztán pár nappal később bevittem az iskolába, és akkor csatlakozott Timi is.

R.L.: Körülbelül mennyi időt vett igénybe a könyv megírása, és mikor éreztétek azt, hogy ezt érdemes lesz bemutatni?

S.T.: Amikor jött a lehetőség, akkor azt Virág mondta, hogy „ez tényleg nagyon fontos nekünk, és sokat írunk bele”, így végül úgy döntöttünk, hogy elvisszük az írásunkat az Irodalmi Szalonba. Nagyon izgatottak voltunk, már alig vártuk a bemutatót.

R.L.: Tervezitek-e esetleg sokszorosítani?

S.T.: Igen. Nagyon szeretnénk, csak ahhoz még egy kicsit ugye várnunk kell.

R.L.: Korábban is csináltatok már ilyet, hogy írtatok egy játék könyvet, vagy egy „hosszabb fogalmazást”?

S.T.: Igazából csak ilyen történeteket írtunk a naplóba, meg kisebb korunkban elkezdtünk írni pár könyvet, csak ugye azok nem lettek befejezve.

R.L.: Van e valami elvárásotok, folytatnátok-e a könyvek írását?

S.T.: Természetesen. Továbbra is írni szeretnénk, mivel már sok történetet elkezdtünk, csak aztán nem fejeztük be, de ezt most tényleg nagyon be akarjuk fejezni!

R.L.: További sok sikert, köszönjük szépen hogy itt voltatok!