Interjú Kalmár Noémivel

Az idei, őszi Irodalmi Szalonba is sok diák, és tanár verssel, novellával vagy esetleg hangszerükkel érkeztek, hogy ízelítőt adjanak saját stílusukból, kedvenceikből, és hogy megörvendeztessenek minket az előadásukkal. A következőkben interjút készítettünk a 6.A osztály költő zsenijével, Kalmár Noémivel, aki immár második versét mutatta be az Irodalmi Szalonban.

Rab László: Szia, szép napot! Az első kérdésem az lenne, hogy honnan szerzel, illetve honnan jön az ihlet a verseidhez, amiket ugye saját magad írsz?

 Kalmár Noémi: Tavaly is megrendezésre került az Irodalmi Szalon, és mondta a magyartanárom, hogy lehet saját verset is előadni. Nagyon megtetszett ez az ötlet, így írtam is egy verset, aminek nagyon nagy sikere lett, és azóta is írok verseket.

R.L.: Ugye tavaly az Iskola című verssel indítottál, majd idén követte az Isten című műved. Körülbelül mennyi időt vett igénybe ezeknek a verseknek a megírása?

K.N.: Tulajdonképpen nagyon rövid időt, mert ezt a két verset együtt, két óra alatt írtam meg.

R.L.: Mióta írsz verseket? Írtál már alsóban is, vagy ez csak így mostanában alakult ki?

K.N.: Már alsóban is szerettem, és olvasgattam verseket, de írni, azt csak ötödikben kezdtem el.

R.L.: Mit vársz el magadtól ezzel kapcsolatban, folytatnád-e a versíró, és versekkel való fellépős karrieredet?

K.N.: Gondolkodtam már ezen sokat, hogy tovább viszem a versírást, de ezt tulajdonképpen még nem döntöttem el véglegesen.

R.L.: Hogyha továbbiakban is megrendezésre kerül az Irodalmi Szalon, akkor ismét fellépnél-e?

K.N.: Természetesen alig várom, hogy a következőkben is fellépjek, mert nagyon élveztem, és ugye továbbra is akarom folytatni a versírást, amiben az Irodalmi Szalonra való felkészülés sokat segített.

R.L.: További jó, és örömteli alkotást kívánunk Neked, köszönjük szépen, hogy itt voltál, és hogy megkérdezhettünk téged.  

K.N.: Én is köszönöm a lehetőséget.